Arise Handball Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

唔該道歉兼請食飯

+3
聰聰
alanleung628
袁煒燊
7 posters

向下

唔該道歉兼請食飯 Empty 唔該道歉兼請食飯

發表  袁煒燊 周三 12月 23, 2009 8:55 pm

又係咁...一而再,再而三
取消練波又唔通知人...
丘達全又話叫左譚健偉通知...
譚健偉又話丘達全無搵過佢...
sorry,你地要扯貓尾自己扯撚飽佢...
結果係今晚有三個人去左佛光街戇鳩鳩坐0係度...
而佢地對今日取消練波係毫不知情...

唔理你地之間有咩溝通上既誤會...
唔該搵人企出黎鄭重道歉...

咁撚大個人...
都唔係第一次發生架啦...
點解仲可以咁不負責任...

今次唔請食飯點都講唔通

大佬,咁撚大個人...
做野過得自己過得人先得架...
真係唔比人屌都唔得...
打個電話都咁撚懶...
不如掉撚左你地個電話佢啦...
反正都唔用架啦!!!
屌!!!
袁煒燊
袁煒燊

文章數 : 727
注冊日期 : 2008-09-17

回頂端 向下

唔該道歉兼請食飯 Empty 回復: 唔該道歉兼請食飯

發表  alanleung628 周四 12月 24, 2009 12:08 am

淨係計我自己,吾記得係第3次定係第4次出現呢個情況......我吾係話想屌邊個......但係將心比己,無人鍾意咁樣等

alanleung628

文章數 : 233

回頂端 向下

發表  聰聰 周四 12月 24, 2009 1:03 am

阿燊今次更加慘啦, 大埔出返無得練再返大埔....
大家真係唔練波既, 早少少o係post講取消, or搵之前講過既組長之類打電話啦

聰聰

文章數 : 261

回頂端 向下

發表  jefferycheng 周四 12月 24, 2009 1:24 am

一早講左分組聯絡....成班當我臭四, 又話乜七物七唔公平~

我就一直冇出聲睇你地幾時再出事............

要個留言板D撚樣又唔上網, 唔上網留言果D又淨係掛住打機......廿鳩幾歲人....無D交帶...不撚知所謂
jefferycheng

文章數 : 1348
注冊日期 : 2008-09-19

回頂端 向下

發表  chuen0504 周四 12月 24, 2009 3:31 am

我不嬲都係講要唔要練波自己搵所謂既負責人~
打個電話都唔得?
點解唔掉轉套落自己到??
你又唔打去問有冇波練?
練波不嬲唔係我負責?
點解而家冇得練又要我負責?
咁你又唔負責??
請回答

我叫左你自己推行組長聯絡組員架
你而家係到賴三賴四賴乜???
我講左我唔會行
你自己又唔推行
你想點?
所謂既扯貓尾
就係所謂既負責人冇打到俾d唔去問有冇得練波既組員
我淨係知好多人主動打俾所謂既負責人
我就收到四五個來電
就算係所謂既負責人打俾所謂既組員
你都唔係我個組
閣下自理

你咁想人請你食飯
我並唔會同你慳個一百幾十
但係唔該你自己反省下
全世界忙既得你一個?
你自己有冇盡左責??
講左十幾次arise係要自己義務行多幾步既球會
你自己都唔行一步
就想人行多幾步
做人為何這麼自私?
自私完還要找便宜
你係得既!! Cool
便宜送俾你又何妨
香港既大學生只會係有問題既時候將個責任全部推晒出去??
大學學既原來就係e d
sorry
我真係冇讀大學
完全唔知道!!
不過你係碩士生,講既又係權威既 哈哈
呢餐抵請啦

chuen0504

文章數 : 575
注冊日期 : 2008-09-16

回頂端 向下

發表  11wolf 周四 12月 24, 2009 4:11 am

Sorry, 我都係知道但冇通知你地既一分子!
係度再講多聲對唔住!
我會負返責請食飯的!

丘達全你都冷靜D, 唔好咁激動住!

大家以後有咩關於練波既打俾我! 96080893!
同埋決定唔練個個記得出post呀!

和氣生財! 球隊要團結先可以拎到冠軍!
依家揾到方法解決就算數啦今次!
唔好為左呢件事影嚮一樣追求左4年既野!
唔該大家!
11wolf
11wolf

文章數 : 1128

回頂端 向下

發表  jefferycheng 周四 12月 24, 2009 10:18 am

原本我尋晚望到呢個post諗住食花生就算, 但越睇越勞氣, 作為arise既一份子, 真係唔係幾想再望到第四第五次呢d 話題出現....

一個話人唔識主動打邊話俾人, 一個話練波唔事先講......口同鼻拗....

呢單野如果仲唔達成共識後果會係好嚴重

麻煩大家先安內, 後攘外

仲有呢單野唔關讀唔讀大學事, 一個人質地係好既, 冇讀過書都可以受人尊重, 相反份人係L唔shoot既, 話之你碩士博士都一樣係可以懵撚七七, 唔該唔好郁d就講大學生點點點.....

如果呢件事係對人唔對事, 呢個係你地之間既問題.......
如果呢件事係對事唔對人, 唔該你顧下其他人既感受, arise呢度有好多人仲讀緊書or已經讀完大學, 唔該學識尊重下其他人

回頂端 向下

發表  chuen0504 周四 12月 24, 2009 12:30 pm

要人尊重,首係係要尊重人

chuen0504

文章數 : 575
注冊日期 : 2008-09-16

回頂端 向下

發表  聰聰 周四 12月 24, 2009 12:43 pm

anyway, 下次要唔要練都不厭其煩咁打返俾自己組長or 黃俊再confirm下啦
廢事再有咁既情況再發生啦!

btw, 球隊要一人行多步
唔一定係球員搵組長行多步, 組長搵組員亦可,
睇下你地點既jei,
當然組長可以發揮, 人人為我, 我為人人既精神, 係無任歡迎gei

聰聰

文章數 : 261

回頂端 向下

發表  jefferycheng 周四 12月 24, 2009 1:11 pm

呢單野辛苦晒黃俊........我buy你 pirat 有需要幫手既即管出聲搵我地......

p.s. 黃俊都好似係大學生 clown 你會唔會follow 返個theory, 大學生 = 推卸責任............ elephant

回頂端 向下

唔該道歉兼請食飯 Empty 呢餐由我負責~

發表  譚健偉 周四 12月 24, 2009 2:01 pm

對不起~出左街,冇出post又冇打俾你地~
做多一分鍾,省人一個鍾~是對的~
成件事都係我冇做好善後工作~
造成今次ge不幸事件發生~
釀成三名隊員ge不幸~
浪費的不單只車費,還有實貴ge時間~

再說一次對不起~
呢餐由我負責,負責的只有呀燊~
因為最大受害人係呀燊~
但係唔好食咁貴,低收入青年(譚健偉),around$50都ok~

但食飯之前~我有一個少少ge健議~
我希望將會出席練波ge隊員,出發前打俾我(帶波者),最好係6:00pm左右
確保練波無誤,才出席是次活動~
波袋係我度,我沒出席,難保你們要踢足球~

我明白我係好大意ge人~
要我上網check住邊個要練~
再打俾佢地~實在為難我~
冇電腦在手,情況更慘~
打晒俾留名的,也有突然變掛想練波,冇留名,冇上網ge人出現~
就算電腦在手,我做足了功夫,也避不了不幸事件發生~

打俾我可避免所有人白行~
讓我這個庸材也能有效率地杜絕不幸事情發生~
為arise出點棉力~

低收入青年(譚健偉),用的係peoples$48plan~
出發前打俾我,大家做多一分鍾,省我很多分鍾~
一人做少少,發揮arise團隊精神~

將會出席練波ge隊員,出發前打俾我手電:65772043 家電:26502043
練波當日出發前打俾我(帶波者),最好係6:00pm左右

阿燊呢餐飯,我將會係下個練波日兌現~
還有對另外兩名受害者,致以萬分歉意~

譚健偉

文章數 : 41
注冊日期 : 2009-09-24

回頂端 向下

發表  jefferycheng 周四 12月 24, 2009 2:48 pm

子彈又唔駛咁自責........我相信阿燊都唔係為左你餐飯而咁講~~佢有手有腳+大撚把錢 Cool

大家肯去承擔......肯去為講過既野.....做過既野負責......問心無愧就可以

回頂端 向下

發表  袁煒燊 周四 12月 24, 2009 3:58 pm

大大聲屌人唔上網睇forum既又係你
有改動唔打上forum既又係你
forum無話練波取消
我照直去球場原來係錯?
仲有,決定取消練習之後,你有通知晒所有組長咩?
我組長係李樹榮

打去問你做咩唔通知我
你無直斥其非
唔話我做咩唔自己問
反而就話叫左子彈通知人
再問你做咩唔通知
你就一味話唔知
你當場話我自己唔問清楚就去係抵死
咁我都甘心認命丫
說一套做兩套
做事咁雙重標準
咁樣又等於好負責任?

打返去比子彈
佢就好肯定咁話你無叫過佢通知任何人
兩人說話有出入,我嬲,我覺得奇怪
再打返比你求證,你就唔聽電話
亦無再回電,咁又係我既錯?
我打比子彈0個時佢都無聽
但係人地有交帶,會回電
你呢?

廿幾歲仔咩都要講公平無人阻你
你大可唔出post叫人練波
而事實上有其他隊員更適合擔任呢項工作
因為佢地可以找出一個妥善安排隊員既方法
點解明明安排失當都唔認
0係你都有私心既時候,請你唔好強調公平
大同世界並唔係咁
你所謂既公平亦只會係符合你心目中所想
並唔係事實
因為公平從來就好難去量度
如果你要強逼人地去根據你所謂既公平去做事...
呢d又真係叫公平咩?
身處0係一個團隊入面...
係咪真係要分得咁開...
係咪行多一步都要覺得比人食左隻車
你要計得咁足,我會認錯
我係無打比林樹榮問佢使唔使練波
但係你會唔會認丫?
你的確無0係留言板講過要取消練習喎

你要揶揄大學生甚至碩士生我無說話好講
你捉住我話要請食飯呢件事黎評擊我
我唔會在乎,因為就算你話我馬後炮都好
我話要請食飯只係講下